Juontajaksi Norpparadioon?

Onko sinulla idea ohjelmanumeroksi? Haluatko jauhaa potaskaa hyvän ystäväsi kanssa? Oletko kerännyt kasan vitsejä ja haluaisit päästää ne ilmoille? Kuunteletko korealaista korinpunontalaulantaa ja haluaisit päästä esittelemään sitä kaikille?

Studio

Jos mikään ylemmistä kosketti sinua, olet priimapositiossa Norpparadion juontajaksi. Tehtävänäsi on tuottaa 2 tuntia pitkä radio-ohjelma. Aika voi aluksi tuntua pitkältä, mutta loppujen lopuksi se kuluu erittäin nopeasti kun juttu luistaa. Pidempien ohjelmien tekeminen on myös mahdollista tietyissä tapauksissa.

Show:n tekeminen ei myöskään vaadi minkäänlaista teknistä osaamista ja apunasi on osaava studiohenkilökunta.

Voit tuottaa kahdenlaista ohjelmaa Norpparadioon: livenä ja ennakkoon äänitettynä.


Livenä

Live-esitys toimii parhaiten kun ohjelmasi on keskustelupainotteinen. Käytössäsi on nimittäin livechat, jonka avulla voit kommunikoida kuuntelijoiden kanssa reaaliajassa. Lisäksi ohjelmassasi on enemmän radioshown tuntua!

Tule tekemään showta livenä kun:

  • Haluat aktivoitua kuuntelijoiden kanssa
  • Ohjelmasi on keskustelupainotteinen
  • Et oikein tietä mitä sanoa
  • Tulet kaverisi kanssa

Ennakkoon äänitetty

Kun showsi on enemmän musiikkipainotteinen, voit äänittää studiossa showsi etukäteen. Näin voit esimerkiksi äänittää mixtapesi kuntoon ja paeta paikkakunnalta, saaden näin etumatkaa vihaisiin ihmisjoukkoihin.

Äänitä etukäteen kun:

  • Haluat soittaa esimerkiksi lempimusiikkiasi koko slotin ajan
  • Show on tarkasti etukäteen käsikirjoitettu
  • Et ole itse Wappuna paikalla, mutta haluat silti pitää show:n

Norpparadio tietysti suosii enemmän livelähetyksiä, noh, koska radio, joten prime-time slotteja varataan ensisijaisesti liveshown juontajille.

Musiikin soittaminen

Norpparadiolla on tarvittavat lisenssit ja luvat musiikin soittamiseen. Ainoana rajoitteena on, että musiikin täytyy olla ostamaasi ja sinulla täytyy olla fyysinen tai digitaalinen todiste omistuksesta. Esimerkiksi siis itse CD-levy tai Bandcamp ostokuitti. Streaming palveluista soittaminen ei kuulu tähän, eli esimerkiksi Youtubesta tai Spotifystä soittaminen ei valitettavasti ole mahdollista.

Ole kuitenkin yhteydessä Norpparadion toimijoihin jos haluat kysyä lisää lisensseistä.

Kiinnostuitko?

Hienoa, aikaslottien varaus avataan lähempänä Wappua, mutta sillävälin voit täyttää oheisin lomakkeen, niin Norpan toimijat pääsevät vauhtiin. Paina siis alla olevasta napista ja täytä lomake.

Ilmoittaudu juontajaksi